De Wet Van Aantrekking

wet van aantrekking

Als ik mijzelf betrap op negatieve gedachten en gevoelens die zichzelf niet direct laten corrigeren, dan stel ik mijzelf de vraag: wat heb ik nu nodig om me beter te voelen?

Vervolgens ga ik voelen bij mezelf waar ik behoefte aan heb.

Bij mij komen dan de volgende dingen boven (dit is natuurlijk bij iedereen verschillend), maar ik wil me vooral goed voelen in het nu.

Dus ik ga dan mediteren en als er dan weer een negatieve gedacht komt zeg ik rustig, volgende en laat deze gedachte langzaam voorbij drijven zonder mij ermee te verbinden.

De wet van aantrekking gaat voor mij vooral over vibraties, wat je creëert en aantrekt in je leven.

Als je dus een prioriteit maakt van je zo goed mogelijk voelen in het nu, is het logische gevolg dat je gemiddelde vibratie stijgt en je dus positievere en leukere dingen gaat aantrekken in je leven.

wet van aantrekkingEen leuk boek hierover is “Vraag en het wordt gegeven” van Esther en Jerry Hicks.

Ik vind dit nog steeds een bijzonder boek, het is vooral een lees, voel en doe boek.

In het begin (toen ik mijn 7 stappen had gedaan die hieronder beschreven staan) vroeg ik mij af, wanneer komt dan datgene wat ik zo graag wil manifesteren?

Nu weet ik dat dit met kleine stapjes gaat, maar door dichtbij jezelf te blijven (want wat uit jezelf voort komt levert rijke vruchten op) en je doel voor ogen te houden en je vooral niet te laten afleiden, komt er een dag dat je inziet dat hetgeen wat je toen wenste toch is uitgekomen, juist toen je er helemaal niet meer mee bezig was.

Het is echter geen trucje, waarmee je alles kunt manifesteren wat je wilt, zoals bijvoorbeeld plaatjes op een vision bord te plakken (al is dit wel leuk om te doen om je te helpen je beter te focussen). Maar het gaat uiteindelijk om de vibratie die je uitzendt, het werkt op mentaal, emotioneel en fysiek niveau.

Als je positief blijft over hetgeen je wilt aantrekken of wil bereiken zal dit ook naar je toekomen.

wet van aantrekkingHierbij 7 tips die mij enorm geholpen hebben daar te komen waar ik nu ben.

1. MEDITEER een kwartier per dag, hierdoor versterk je je geest en zal deze meer ontspannen zijn.

2. MAAK HELDER VOOR JEZELF WAT JE WILT .Wees duidelijk en twijfel niet wanneer je deze beslissing hebt genomen.

3. STEL JE VRAAG AAN HET UNIVERSUM. Maak duidelijk wat je wilt en stel je dan voor dat je het reeds bezit (in mijn geval was het beeld dat ik had dat ik les gaf in yoga en mindfulness. Ik zag mijzelf duidelijk zitten met mijn leerlingen en hield dat beeld scherp voor ogen).

4. ZET JE WENS OP PAPIER of maak een vision bord, hang dit op zodat je het elke dag kan zien.

5. VOEL HET. Voel hoe je je zou voelen nadat je wens is uitgekomen. Dit is de belangrijkste en krachtigste stap, omdat het voelt alsof je het al hebt, het universum zal hier dan op reageren door deze gedachtes en gevoelens te laten zien en je zult dit ontvangen.

6. WEES DANKBAAR. Schrijf alle dingen op die het universum je heeft gegeven en wees dankbaar voor wat je al hebt. Dit zorgt ervoor dat je op de juiste gevoelsplek komt van de dingen die je wilt. Jezelf goed voelen is altijd de basis.

7. VERTROUW HET UNIVERSUM. Stel je voor dat er een andere dimensie is die bijna identiek is aan de echte wereld, in deze dimensie krijg je alleen altijd wat je echt wil en je krijgt het direct. Stel je voor dat je leeft in deze dimensie waar al je wensen uitkomen.

Tip! Als je het op dit moment niet naar je zin hebt in je leven probeer hier dan niet teveel over na te denken. Concentreer je niet continu op je bestaande situatie, maar concentreer je uitsluitend op wat je zou willen ervaren. Dit werkt echt.

Het betekent natuurlijk niet dat je maar moet afwachten. Zet stappen naar je doel, je manifestatie. In het begin kunnen dit hele kleine stapjes zijn. Wees geduldig.

In de tussentijd: voel je goed, mediteer, draai je favoriete muziek, knuffel je huisdier en denk aan iets of iemand waar je van houdt of aan iets waar je blij van wordt.