Recensie The Power Of The Heart

Langzaam begint tot de wetenschap door te dringen dat het hart veel meer is dan een orgaan.The-Power-of-the-Heart-Laat-je-hart-je-gids-zijn

Bapist de Pape (de schrijver van dit boek) heeft grondig onderzoek gedaan naar de betekenis van leven vanuit je hart, het hart als bron van liefde, inzicht en intelligentie.

Het boek heeft een wetenschappelijke en een spirituele onderbouwing.

Om vanuit het hart te leven staan er allemaal nuttige oefeningen in het boek.

Met dit boek (en de film) wil Bapist laten zien dat we met een combinatie van hoofd en hart kunnen leven en werken.

Het gaat om de combinatie.

Hij wil laten zien hoe het hart het hoofd kan dienen in plaats van andersom.

Het conflict ontstaat altijd als het hoofd, de ratio, op de eerste plaats gesteld wordt.

Iedere dag maak je weer de keuze om van uit je hart te leven.

Iedere dag moet je er aan werken.

Problemen houden niet op als je vanuit je hart gaat leven, problemen horen bij het leven.

Het gaat er om hoe je problemen benadert, vanuit je hoofd of je hart.

Er staan in het boek wijze uitspraken van zeer gewaardeerde mensen zoals Deepak Chopra, Paulo Coelho, Joe Dispenza en vele andere, die worden verenigd en aangevuld door de schrijver. Het boek staat ook vol met quotes en bemoedigende woorden over liefde, zin en geluk.

Naar mijn inzicht staat dit boek aan het begin van een onstuitbare internationale beweging; laat je hart je gids zijn en leef dichter bij je intuïtie.

Je kan veel dingen in je leven voor elkaar krijgen als je de moed hebt om naar de stem van je hart te luisteren.

Ik combineer dit gegeven al jaren in mijn mindfulness trainingen,omdat ik het al kende van Deepak Chopra, dus zo nieuw is dit niet voor mij. Nu heeft het alleen een naam: “The Power of the Heart”.

Het is een zeer toegankelijk boek en nu wordt er wereldwijd ook nog een film uitgebracht.

Ik zou zeggen “gaat dat zien” en als het je aanspreekt zie ik je terug in mijn mindfulness trainingen, geïnspireerd op het boek en de film.

human-heart-spaceOver de schrijver

Bapist de Pape studeerde rechten en zou bij een advocatenkantoor gaan werken op de zuidas in Amsterdam voor erg veel geld, maar besloot dit toch niet te doen.

Hij stelde zichzelf de vraag, wat wil ik werkelijk van het leven, wat is mijn doel? Hij zat over zijn toekomst in en zag bij toeval een gesprek tussen Oprah Winfrey en Eckhart Tolle.

Oprah zei dat ze dacht dat er niets belangrijker is dan je te realiseren wat het doel van het leven is.

Tolle vertelde toen dat het prima is als je jezelf afvraagt wat je van het leven wilt, maar een nog belangrijkere vraag is: wat wil het leven van jou?

sun in hands

Om daar achter te komen moet je momenten van stilte in je leven toelaten, want stilte kan je laten ontsnappen aan de mentale herrie die wij “denken” noemen.

Toen begon Bapist een zoektocht. Hij wilde antwoorden op levensvragen en het was opeens glashelder voor hem. Hij moest de kracht van het hart onderzoeken en meer te weten komen over die wonderlijke energie. Hij ging op bezoek bij toonaangevende spirituele denkers, schrijvers en leermeesters van deze tijd.

Zo is het boek ontstaan.