Van Vegetariër Naar Plantaardige Lifestyle

plantaardigPlantaardige lifestyle betekent voor mij leven met respect voor alles wat leeft: mens, dier, natuur en heel belangrijk met respect voor jezelf.

Niet alleen omdat ik denk dat je op die manier een betere wereld krijgt, want dat is zo, maar je wordt er ook gelukkiger van.

Het begon bij mij al jong met vegetarisch eten, dat voelde al goed.

Ik ging mij meer verdiepen in de achtergronden van de vlees- en zuivelindustrie, eigenlijk alles waar levende wezens als productie middel werden gebruikt. Het idee dat er industrieën bestonden met levende grondstoffen ging mij meer en meer tegenstaan.

Toen mijn zoon (hij was al eerder plantaardig gaan eten en loopt nu zelfs de dam tot dam loop) aan mij vertelde dat in de kippenindustrie alle haantjes meteen de versnipperaar in gingen at ik ook geen eieren meer.

Hij vertelde ook dat alle bokjes (ik at toen nog af en toe geitenkaas) gedood worden omdat ze geen nut meer hebben en toen kwam ik in conflict met mezelf.

Kan ik hier iets aan doen?

Moest ik het leed van al die 550 miljoen dieren die jaarlijks aan de bio-industrie ten onder gaan op mijn schouders dragen? Nee,dus ik at niets dierlijks meer. Dat gaf mij kracht en energie,ik voelde mij zuiver en schoon. Verse groente fruit granen noten en zaden maken mij gelukkig.

Niet onbelangrijk, mijn cholesterol was altijd aan de hoge kant (zit in mijn familie), maar na drie weken plantaardig eten was het weer gedaald naar normale waarden.

Ik geloof in een andere wereld. Als mensen meer plantaardig gaan eten, verandert de wereld ingrijpend. Mensen worden gezonder vitaler en ouder. Welvaartsziekten zullen verdwijnen.

Het is een keuze die niet alleen goed is voor mijzelf. Laten we mededogen en beschaving niet beperken tot onze eigen soort.

Voor mij staat dierenwelzijn voorop, daarna duurzaamheid en ten slotte gezondheid.