Walnoten Tegen Prostaatkanker

WalnotenDe resultaten van een dierstudie bieden hoop dat toevoeging van walnoten aan het dagelijks menu kan helpen het ontstaan en verdere groei van prostaatkanker tegen te gaan.

Bij de studie werd gewerkt met twee groepen muizen met een verminderde immuniteit. De controlegroep consumeerde een standaardvoeding, terwijl de dieren in de andere groep hetzelfde voer kregen met daarbij tot poeder vermalen walnoten. De hoeveelheid walnoten bij de diertjes kwam overeen met het dagelijkse eten van twee porties walnoten (55-60 gram) door een mens. Na enkele weken werden bij alle dieren subcutaan humane prostaatkankercellen ingebracht. Dit leidde ertoe dat bij 44 procent van de muizen in de controlegroep tumoren ontstonden. In de walnotengroep was dit maar bij 18 procent het geval. Verder groeiden de tumoren in de walnotengroep langzamer en bleven ze over het algemeen veel kleiner dan de tumoren bij de dieren die geen walnoten kregen.

 

Bron: A walnut-enriched diet reduces growth of LNCaP human prostate cancer xenografts in nude mice; Cancer Investigation 31(6): 365-373, 2013 PMID 23758186.